Mansikka-aika parhaimmillaan. Opiskelijan pieneen pakkaseen eivät kaikki 5 kg mansikat mahdu, joten tuoreista marjoista voikin leipoa kesäherkkuja esim. tällä ohjeella. Ohje on yhdistetty tästä helposta pohjasta ja tästä Iltiksessä esillä olleesta reseptistä, johon Kinuskikissan ruokablogissa löytyy samantapainen resepti ilman kookosta. Lähikaupasta en löytänyt vaniljatankoa, joten korvasin sen omassani vaniljasokerilla, ajanee saman asian.

POHJA (voi valmistaa jo edellisenä päivänä)

180 g Digestive-keksejä
75 g voita/margariinia

Murskaa keksit kaulimella hienoksi muruksi.

Sulata voi kattilassa. Sekoita keksimurut ja voi kulhossa tasaiseksi massaksi.

Painele seos irtopohjavuoan pohjalle esim. lusikan avulla tiiviisti.

 

 

TÄYTE

 

5 liivatetta

2 valkuaista

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 ½ dl kookoshiutaleita (voi jättää poiskin)

1 ¼ dl sokeria

4 dl kuohukermaa

2 dl maitoa

1 vaniljatanko tai korvaa osa sokerista vaniljasokerilla

koristeeksi tuoreita mansikoita

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Sekoita vatkaimella juuston joukkoon kookoshiutaleet. Yhdistä valkuaisvaahto ja juustovaahto

 

Mittaa kattilaan sokeri, kerma ja maito.

Halkaise vaniljatanko ja irrota tangon sisältä siemenet kattilaan. Laita kattilaan myös halkaistut vaniljatangot. (Tai korvaavasti, sekoita joukkoon vaniljasokeri).

Kuumenna kerma-maitoseosta koko ajan sekoitellen (muuten palaa pohjaan) lähes kiehuvaksi. Poista vaniljatangon puolikkaat.

 

Purista liivatteista vesi hyvin pois. Sulata liivatteet kuumaan kerma-maitoseokseen hyvin sekoittaen. Jäähdytä hetki, noin puolisen tuntia riittänee.

 

Kaada kerma-maitoseos valkuais-tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi, tarvittaessa käytä vispilää tai vatkainta. Seoksesta tulee todella löysää, mutta se kuuluu asiaan.

 

Tarkista, että kakkuvuoan reunat ovat tiukasti kiinni. Kaada täyte jäähtyneen kakkupohjan päälle. Nosta kakkuvuoka jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä noin 3-6 tuntia tai mielellään yön yli.

 

Koristele kakku tuoreilla mansikoilla juuri ennen tarjoilua.