Pakastimessa sattui olemaan joskus alekorista ostettu jauheliha ja kaapissa lasagnelevyjä, joten niistä ja kaapeista löytyvistä aineksista syntyi paras tekemäni lasagne ikinä.

 

Jauhelihakastike:

400 g jauhelihaa

1,5 purkkia (=n. 3 dl) tomaattipyreetä

Reilusti mausteita (mm. lihaliemikuutio, aromisuolaa, jauhelihamaustetta, grillimaustetta, valkopippuria, chilimaustetta, paprikamaustetta...)

Pakastevihanneksia

 

Juustokastike:

Sulatettua voita, joihin sekoitetaan jauhot

Maitoa

Koska jääkaapissa sattui olemaan puolikas Creme Bonjour, se upposi sekaan

Maidon loppuessa jatkoin purkillisella ruokakermaa

Juustoraastetta köntti

Hieman mausteita (esim. suola ja valkopippuri toimii)

 

Kootaan lasagnelevypakkauksen ohjeiden mukaan, aloittaen jauhelihakastikkeesta, siihen päälle lasagnelevyt, seuraavaan kerrokseen jauhelihakastike, juustokastike, päälle lasagnelevyt jne. kunnes kastikkeet loppuu. Viimeiseksi voi mielestäni jättää kumman kastikkeen tahansa, nyt tähän jäi jauhelihakastike viimeiseksi. Päälle vielä juustoraastetta. (Muhkean juustokastikkeen takia laitoin hieman vähemmän juustoa, kuin normaalisti on tapana.)

Tähän satsiin taisi mennä noin kymmenen levyä, eli yhteensä kaiken kaikkiaan neljän kerroksen lasagne.

Syötävää riittikin kahdelle ihmiselle kolmeksi päiväksi.