(Ohje kesäkuun Kodin Kuvalehdestä soveltaen)

 

Pohja:

200g Digestive-keksejä

75 g pehmeää voita

 

Juustotäyte:

500 g rahkaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)

2 dl sokeria

3 munaa

1 rkl vaniljasokeria

1 dl mansikoita

 

Murskaa keksit (esim. pussin sisään ja nuijimalla kaulimella). Pehmeäksi voin saa käyttämällä esim. luonnonmukaista D-vitamiinin lähdettä eli auringon lämpöä pehmentämiseen. Myös huoneenlämmössä seisominen toimii. Sekoita keksimurskan joukkoon pehmyt (ei sulanut) voi. Painele syntynyt massa leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle ja reunoilla (24 cm). Koska laitoin omaan seokseeni muutaman ylimääräisen keksin, voi ei ehkä aivan riittänyt eli laitoin sekaan ihan hitusen oliiviöljyä levittäessäni taikinaa vuokaan. Hyvin levittyi.

   Sekoita täyteainekset keskenään ja kaada vuokaan. Laita marjat juustotäytteen päälle. Marjoja voi olla halutessa enemmänkin ja muitakin kuin mansikoita (esim. vadelmien tai mustikoiden kanssa toimii varmasti!). Paista uunissa 175 asteessa n. 40-45 min tai kunnes juusto on hyytynyt (jäisten marjojen kanssa saattaa kestää kauemmin - jopa 2 tuntia ja lisäksi jäisistä marjoista jäi nestettä juuston ja mansikoiden väliin, joten suosittelen käyttämään tuoreita tai sulatettuja marjoja).