Tämä herkullinen uutuuskokeilu syntyi yhdistämällä kaksi reseptiä ( http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=2&t=14798 ja http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?t=24274) ja niitä hiukan mukaillen.

 

Pohja:

7 kananmunaa
7 ruokalusikallista "partaäijää" eli turkkilaista maustamatonta jugurttia
n. 1dl juustoraastetta
suolaa, mausteita

Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan eri astioihin. Ensinnä vatkataan valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Valkuainen nostellaan hieman vatkattujen keltuaisten, joihin on vatkattu sekaan partaäijä, juustoraaste, suola ja mausteet, joukkoon. Kaavitaan uunipellille leivinpaperin päälle tasaisesti ja laitetaan uuniin n. 200 asteessa n. 10 min tai kunnes on kiinteytynyt. (seuraa ettei pala)

Tomaattikastike:

3 tomaattia

(1 sipuli)

tomaattipyreetä

ketsuppia

mausteita

 

Tomaatit pilkotaan pieniksi paloiksi, laitetaan kattilaan hautumaan yhdessä muiden ainesten kanssa pienelle lämmölle välillä sekoitellen niin, että sakenee tasaiseksi kastikkeeksi. Tulisuutta saa esim. lisäämällä joukkoon tabascoa oman maun mukaan.

 

Täyte:
400g jauhelihaa

4 palaa pekonia silppuna

kinkkuviipaleita noin 12 kappaletta (esim. Huhtasavun palvikinkkuleikkeleistä paloitettuna)

n. 100g tuoreita herkkusieniviipaleita

rengas tuoretta ananasta paloiteltuna

n. 100g aurajuustoa

n. 2 dl juustoraastetta

Kun pohja on uunissa on hyvin aikaa tehdä täyte. Jauheliha ruskistetaan hyvin kypsäksi ja kuivakkaaksi (jotta pohja ei vetisty). Maustetaan suolalla ja mausteilla (oman maun mukaan). Jauhelihan sekaan heitetään pekonit, joiden voi antaa ruskistua myös niin halutessaan.

Kun pohja on ollut uunissa vartin sen päälle levitellään tomaattikastike. Sitten päälle jauhelihaseos ja muut täyteainekset haluamassaan järjestyksessä. Kruunaa pitsa juustoraasteella. Paista 250 asteessa n. 20 minuuttia kunnes juusto on ruskistunut.

 

 

Tuli muuten hyvää ja muna ei maistunut läpi, kun sekaan laittoi reilusti mausteita. Hieman olisi voinut olla kovempi pohja, ehkä sai liikaa nesteitä tuosta tomaattikastikkeesta. Ensi kerralla sen voisi tehdä sakeammaksi. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti. Täytteitä tässä oli sopivasti, vaikka alkuperäisessä reseptissä lihan määrä olikin 1,5 kertainen.