Juustoinen jauhelihapata

 

Tämä ruoka syntyi jauhelihasta, kaapissa olleista aineksista karppi-chatissa olleen reseptin pohjalta.

400 g jauhelihaa

100 g marinoituja herkkusieniä ( marinadi: pari rkl viinietikkaa ja oliiviöljyä, annetaan marinoitua noin 1/2 tuntia)

1 porkkana

1 paprika

n. 10 kpl keitettyjä uusia perunoita

1 tomaatti

oliiveja

suolaa ja mausteita reilusti oman maun mukaan

n. 1dl makaronia

n. 1 dl täysjyväriisiä

n. 1 dl juustoraastetta

Ruskista jauheliha, mausta. Lisää vihannekset joukkoon ja anna niidenkin hautua hetki. Halutessaan ainekset voi tässä vaiheessa laittaa suurempaan pataan. Laita edellä olevien ainesten sekaan makaronit ja riisit, lisää vettä niin, että ainekset peittyvät. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20-30 min. Lisää viimeiseksi joukkoon juustoraaste.

Halutessaan pataan kannattaa lisätä myös sipulia sekä erilaisia juustoja mielin määrin.